Nu kan du sträcka på dig lite extra!

Även om pengarna fanns på Jubileumsklinikens Cancerfonds konto sedan flera månader tillbaka.
Så skedde det officiella överlämnandet idag.
Inget märkvärdig tillställning, kanske hade jag förväntat mig tårta och lite fika, eller en effektmaskin som applåderade, som det gjorde hos Mix Megapool Morrongäng, när vi var där, eller jag visste ju inte riktigt. :-)))
För jag har aldrig förr ansvarat för så mycket pengar. Eller varit en som överlämnar dem.
Det var ett mycket enkelt ”moment” om man såg det utifrån. Men i min värld var det  STORT!!!!

Vi träffade supertrevliga Eva Forsell-Aronsson som forskar på Jubileumskliniken. Rätt stort det också!
Och hon är dessutom, håll i dig nu;
Vice ordförande, professor och avdelningschef vid Avdelningen för radiofysik inom Institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.
Puh, den kvinnan ligger inte på latsidan !
Och hennes forskningsinriktning är: tumörbehandling med radioaktiva läkemedel, nuklearmedicin, magnetisk resonansteknik (magnetkamera).
WOW liksom.
Och nu håller hon precis på med en forskning, där hon har ”uppfunnit” en målsökande medicin, alltså ett radioaktivt läkemedel.
Där medicinen förs in i kroppen och sedan hittar den själv tumörceller (som man kanske inte vet finns, eller var de finns) och så avger den radioaktivitet (strålning) just där cancern är. Och man slipper alltså strålning utifrån som då skadar friska vävnader.
Alltså en lyckligare patient som slipper få fler kroppsdelar förstörda av biverkningarna i behandlingen = bättre livskvalité!!!

Inte konstigt att de inte hann baka tårta eller dra fram effketmaskinen, gåååd damn, denna dam räddar ju liv :-))
För det är nämligen så, att just nu så provar man hur det här fungerar, på Sahlgrenska, på riktiga patienter och so far, so good!!!!!
Så om du var med på Fight Cancer and Run loppet eller några av de andra aktiviteterna, så kan du sträcka lite extra på dig och känna;
att de vi gjorde, faktiskt gör skillnad på riktigt !!!!
För vem vet, en dag kanske du behöver hjälp där uppe och då glider kanske en läkare in i rummet och berättar  -”Att nu finns det sannerligen en målsökande medicin.”
Åh då kan du tänka att du faktiskt räddade livet på dig själv! Inte illa!!
Jag är så stolt över oss alla!!

kramar & kärlek till er alla där ute!

skänka checken_liten 3992

Här står vi då Eva Forsell-Aronsson och jag, med den snyggaste check jag någonsin sett! Foto: lilla k

skänka check_liten 4007

Eva Forsell-Aronsson lovade att vara med på årets lopp. Så passa dig där ute i löp-spåret så du inte blir omsprungen av ett gäng forskare :-))

 

 

One Comment

Warning: Use of undefined constant bones_comments - assumed 'bones_comments' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/32/151832/ceciliahedstrom.com/public_html/wp-content/themes/kickass/comments.php on line 25
:-))

Du är stolt över oss alla och vi alla är ändå stoltare över DIG som envetet jobbar vidare. Öppna fönstret och lyssna noga så hör du applåderna.
Stora kramar frånduvetvem

Comments are closed.