God Bikram-jul :-))

Jag måste ju nämna att det är julafton också. Även om jag inte känner minsta stress.
Kanske för att jag inte lyft ett finger för att bejaka stressen, julen eller all kommersialism.
För nästan alla jag möter säger att ”jag vill inte fira jul” ”vi kommer inte att fira så mycket i år” ”jag känner ingen julstämning” ändå ser alla super stressade ut…
Jag hade gärna gått all-in, men varken plånboken eller min energi har räckt till några storstilade planer.
Och så är ju både syster-yster och Casey ganska stora.
Så tjejerna kommer att få något som de behöver, något som man inte kan slå in i ett paket. Och som jag kanske inte behöver finansera precis i den här månaden :-)))

Så för att det dåliga samvetet inte skall slå ut i full blom, (klart jag får lite dåligt samvete när jag inte pyntat lägenheten, burit upp granen och klätt den fint, satt en krans på dörren eller bunkrat upp med massor av julklappar) så Casey tog med mig på Bikramyoga. (jo, vi skulle gjort godis, stekt köttbullar, men varför måste man göra det idag, när man kan göra det en annan dag? Och jag vet att julen plockar fram den mest obstinata sida av mig. Och samtidigt som jag inser hur omoget jag beter mig, så blir jag super glad. För jag känner så som jag gjorde innan cancern dök in i mitt liv. De sista två jularna har varit så viktiga, för man vet ju aldrig. Ni vet… Men nu är jag jag ju nästan som innan, en som bejakar livet och lever det, känns det som :-))))) Me like :-))
Så vi drog till Bikramyogagothenburg.com

Det är tredje gången jag provar. Och jag är glad att jag inte skrev ett inlägg första gången. För det tog till idag för att jag ens kunde höra vad läraren sa :-))
Ni förstår:
Ett bikram pass är 90 minuter långt i ett rum som är uppvärmt till 43 grader. Man gör 26 olika rörelser två gånger. Och både till höger och vänster. Och ja, man tror man skall dö. Man tror att måste gå ut och får frisk luft. Man vill vara någon annastans och man vill inte vara där.

Så det tog tre gånger innan jag kunde köra hela passet utan att lägga mig ner, känna svimnings känslor eller stirra tillbaka på mig själv, likblek i ansiktet.
Trots att de två första passen var som en nära-döden-upplevesle (för friska måste jag tillägga) så var känslan efteråt helt obetalbar. För jag blev lugn, mjuk och väldigt vig :-)))

Så mina vänner. Ni MÅSTE bara prova bikram. Stället är super proffsigt, fräscht och trevligt. Lärarna är otroliga, kallar en för sitt namn. Och när man står där i värmen och inte vet vad som är upp eller ner och någon säger Cecilia, då kan man ju inte annat än att ge järnet.

Till skillnad från vanlig yoga, så kör alla bikramlärare samma program i alla länder. Du vet alltså vad som väntar. Du står inte i hunden eller gör andra ”svåra”övningar. Det är som stretch och som yoga men ändå inte.  Det är såååå befriande.
Lova mig att prova. Och man känner sig stark och fri och det är som att detta, är ett suveränt sätt att ta sig tillbaka.

bikra_2812

Efteråt. Som om man badat i en pool :-))) Men så glada och lugna!!

bikra_2813

Lite ödsligt när klassen är över. Men det är skön energi när alla är med!

bikra_2804birka_2803 bri_2802