What a girl gotta do

Att uppgradera sig och bli sitt gamla jag är banne mig inte lätt.
Men skam den som ger sig.

Efter operation och cellgifter begåvades jag med en väldigt märklig mage. Både inuti och utanpå.
Och jag kan just nu inte göra något åt utsidan, mer än att tejpa om ärret. Och prata med försäkringsbolaget (snarare böna och be om en rekonstruktion, samtidigt försöker jag få till en dialog med sahlgrenska också, för jag vill ju veta vad olika förlorade kroppsdelar är värda.)
Men insidan kan jag ju faktiskt påverka. Även om det inte är säkert att jag kan bota…
Från sjukvårdens sida så heter det att ”ät precis som vanligt”
Men det märkliga är att när våra husdjur blir sjuka så får de specialblandad kost för att må bättre. Eller i alla fall inte sämre.
Men det gäller tydligen bara våra fyrfota vänner och inte vi människor.
Men att stärka upp en utsliten kropp som överlevt cancer och cellgifter vill ingen hjälpa till med
Och att hjälpa en stackars tarm som är utslagen av starka mediciner och operation då är tydligen Inolaxsol (sandkorns liknande pulver som kan hjälpa magen till ett ”vanligt” liv) ända lösningen.
Men jag anser att sådana saker är sista utvägen, för mig är det som konstgjord andning.
Jag vill på något sätt försöka få min kropp att fungera och presetera så bra som bara min kropp, kan genom bra mat, genom att kanske utesluta det som jag inte tål och kanske ösa på av det som saknas.
Men något sådant tankesätt finns inte inom sjukvården.
Och det är ju ganska många saker som gör mig arg, det vet ju ni som hänger här i bland :-))
Och jag tänker att det är orättvist, att man inte i sitt kanske svagaste ögonblick i livet inte kan få lite hjälp att hitta tillbaka.
För många gånger så behövs det faktiskt inte några större insatser.
Än kanske ändrade livsvanor. Lite ändring på maten och lite träning (jag kommer aldrig att ge mig på den punkten :-)) så mår både kroppen och själen och huvudet bättre och bättre.
Så varför kan man inte ge lite tips och idéer och kanske handfasta råd på hur man kan göra, på vad man kanske borde göra och på vad man faktiskt inte får göra.
Ni som känner mig veta att jag expreminterat med det mesta.
Så skam den som ger sig.
Så för att återgå till min egentligen ointressanta mage, men som jag ser som symbolik för väldigt mycket sedan jag hamnade i cacnerbranschen.
Så har jag provat allehanda grejer, som inte hjälpt.
Men nu kände jag efter att jag vräkt i mig 10 pannkakor (hemmagjorda och jäääääätte goda), att jag inte mådde bra.
Så jag tog drog slutsatsen att jag helt enkelt skulle ta bort gluten ur min mat
Vilket genidrag.
För min svullna mage är något mindre svullen och jag känner mig lite… bättre? Lite renare, lite skönare kanske? Eller är det bara inbillning ? Vilket fall, jag kommer att fortsätta mitt test i 3 månader.
Mjölk produkter har jag inte ätit på 15 år (fuskat med yoghurt och ost och smör, men nu är det slut på det) Wow no cow är mitt nya måtto.  Och nu hoppar jag alltså också över alla gluten produkter.
Mitt största huvudbry var ju alltså mina äskade pannkakor, men kära vänner… quinoa mjöl is da new vetemjöl liksom :-))
Så jag eftersöker fortfarande vad man bör äta eller inte äta för att rensa ut kroppen efter alla cellgifter.
För att återställa alla baciller, balanser och grejer som finns i kroppen.
Så har ni något tips bara maila eller gör ett inlägg.
Vi måste ju hjälpas åt att bli starkare, gladare och bättre i form.
Gäller säkert en och annan frisk också :-))

One Comment

Warning: Use of undefined constant bones_comments - assumed 'bones_comments' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/32/151832/ceciliahedstrom.com/public_html/wp-content/themes/kickass/comments.php on line 25
Malin

Hmm, jag tycker man ska vara försiktig att välja och välja bort mat allt för offentligt. Finns många bloggar, debattörer osv som är ”säkra” på att det eller det ska undvikas för att man inte ska få cancer. Jag upplever det som påhopp och att skuldbelägga. Jag har magsäckscancer och äter blandad kost och det finns inga tydliga samband mellan modern balanserad kost och min cancer. Så jag tycker att du ska äta det som får just dig att må bra alldeles oavsett. De allra flesta mår bättre av att dra ner på gluten oavsett om det påverkar sjukdomar eller inte. Men om din craving är en supergod pannkaka då och då så finns det väl ingen anledning att inte ge efter ibland? Såvida du inte är glutenintolerant på riktigt så klart. Alltså – bejaka – mat, träning, andra källor till glädje och må bra. Inte begränsa och addera skuld.

Comments are closed.