Den nakna löparen

-Nej, det kommer aldrig att vara jag :-)))
Men mina fötter kändes helt fria igår när jag sprang i min nya Salming skor. Nakna liksom. För jag älskar när jag kan springa och röra på tårna samtidigt. Säkert helt fel ergonomiskt, men löpning är ju som sagt inte bara SUB tider, coola kläder och intervaller.
Löpning är ju frihet.
Friheten att ta sig dit man vill, frihet att känna vinden i håret. Frihet bara för att man kan. Frihet att andas friskluft och bara för att man vill och för att det är så skönt, efteråt :-)))
Born to run men i ett regnigt Göteborg.

Så hur var Salming skorna?
Grymt sköna. Just den här modellen var mjuk och med ett ”drop”.
Man står inte på tå och springer, utan hälen är några millimeter lägre än övriga foten. Inte så att det känns, men jag blev inte 190 när jag fick på mig skorna :-))))
En del skotillverkare bygger upp hälen onödigt högt, för att dämpa. Vilket säkert är bra för vissa.
Men har man inga problem med rygg, knän eller höfter så behöver man ju inte krångla till det.
Salming skriver i sin reklam ”The feeling and technique of barefoot running, but with shoes on” ser jag när jag kommer hem efter rundan.
Stämmer rätt bra.
Så nu skall jag få prova att springa på deras band. Där man med 8 kameror fotar/filmar inte bara fötterna, utan hela kroppen. Med 400 bilder per sekund!!!! Efteråt  visualiserar man filmningen, så att man får se sig själv som en streckgubbe, som springer som man själv gör.
Låter super spännande :-))
Och scary, för löpning är ju inte alltid en snygge-sport!

salming_color 2706

salming_2705 Inne i Salmings butik i Sisjön, kan man både handla kläder och testa skor och göra göra Salming RunLab.