DAG 3

Vaknar pigg och glad.
Givetvis havregrynsgröt på morgonen. Varför lämna ett vinnande koncept?
Men lite tjatigt är det så klar.
Marie föreslog att man kan äta hirsgröt eller Misosoppa.
Nja, jag håller mig till min gröt ett tag till, även om jag köpt Misosoppa fall i fall, som mellanmål!

Under detoxen skall man nämligen också undvika (inte äta) gluten, tillsatsämnen, ägg och mejeriprodukter. Tycker du att listan, av vad man inte får äta är lång? Och jag är inte ens klar än :-)))
Men jag börjar lite försiktigt, så att ingen får en chock och fortsätter läsa det här och det enda du fokuserar på vad man inte får äta.
För tänkt så många nya saker du får äta. Jag har på dessa tre dagar haft större smaksensationer än jag någonsin haft i hela mitt liv. Och jag tycker ändå att jag har ätit en och annan sofistikerad måltid i mitt liv.
Men allt hos Marie smakar så rent och så mycket.
Och kanske hade det blivit en större krock om man bara äter halvfabrikat, för då behöver du ge kroppen lite tid att hitta tillbaka till riktiga smaker.
Men jag lovar, prova och ge det en chans, 21 dagar liksom.
Lunchen äter jag hos Marie, inte bara är maten god och generös, det är en super trevlig atmosfär. Jag inser redan nu att jag inte vill att de 21 dagarna skall ta slut, att det vore 42 dagar istället :-)))

På eftermiddagen kokar jag mig en trallrik gröt (Marie pratar om variation, att ingenting är bra att överäta, men att det är svårt för vi är vanemäniskor, jag tänker att till i morgon skall jag ha hittat på ett bättre mellanmåls alternativ :-))

För jag går på yoga för första gången på 10 veckor!!! Yin yoga förvisso, men den allra skonsammaste och snällaste och mjukaste yogan du kan börja med (yin yogan i Los Angeles var lite tuffare, kan man säga, men alla jag provat här i Sverige är verkligen mjuka) så vill du testa yoga så är det nu som du skall göra det.
För om du är stel i leder och ja, i hela kroppen så kommer kroppen under den här detoxen att släppa på massor av gifter och andra ämnen som gör att du blir stel. Så våga prova lite yoga.
Och utsätter du inte kroppen för strech eller tänjer på den så kroknar vi som vindpinade träd.
Och till slut så blir du stel av stelheten, får svårare att andas in i hela lungorna och man blir infektionskänsligare.
Så varför inte reclaim your body och häng med!!!